luni, 27 octombrie 2014

Limba latina este o limba de origine romana si nu invers!

In anul 1999  Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat Romania, ocazie cu care a afirmat ca tara noastra este ”  Gradina Maicii Domnului” . Sublim,as putea spune si destul de profund. Vom relua acest subiect mai pe larg, intr-un alt articol .
Mai tarziu, respectiv in decembrie 2012, domnul Cristian Muresanu de la TVR Cluj , autor al volumului ” Biotransformari sub influenta psihicului” , realizeaza un interviu cu fostul consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, teologul Miceal Ledwith. Ce este de-a dreptul fabulos la acest interviu ? Domnul Ledwith, care este si membru al Comisiei Teologice Internationale , lanseaza ipoteza ca limba latina este o limba de origine romana si nu invers, cum cred lingvistii(puteti viziona interviul aici ).

Limba latina este limba oficiala a Bisericii Catolice , iar noi, ca romani, ar trebui sa fim mandri de asta.
Se stie ca istoria noastra are multe verigi lipsa,cu intentie sau fara, adevarul iesind la iveala pana la urma.
Dacia se intindea de la Muntii Tatra si pana la gurile Bugului,pe un teritoriu extrem de mare. Romanii au cucerit doar 25% din acest teritoriu, respectiv Sarmisegetuza ( capitala dacilor) si minele de sare si aur de la Rosia Montana.
Restul de 75% din teritoriul Daciei, din Panonia si pana in Transnistria de azi, era liber. Intrebare: era normal ca 75% din Dacia libera si neocupata sa invete imba latina a celor care i-au ocupat 25% din tara?
Scriitorul Daniel Roxin a realizat un documentar foarte interesant - ” Dacii,adevaruri tulburatoare” ,pe care il puteti viziona aici .
Mai multe informatii pe aceasta tema gasiti in cartea lui Daniel Roxin-” Spiritul dacic renaste ” .
Nu putem trai armonis intr-o lume fara radacini!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu